Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramljakov memorijal

Hajduk razbio Udinese, Dinamo do velikog preokreta protiv Valencije

Dinamo, Valencia, Memorijal Mladena Ramljaka (1)
GNK Dinamo
07.06.2013.
u 14:54

Plavi su bili anemični, a Valencia razigrana i mnogo bolja. Nakon prvih 40 minuta vodila je sa 2:0.

Nakon drugog kruga Memorijala Mladena Ramljaka, a još je jedno kolo do finalnog nedjeljnog dana, Dinamo i Hajduk istaknuli su glavnu kandidaturu opet će međusobno odmjeriti snage u finalu.

Hajduk je s uvjerljivih 5:1 pobijedio Udinese iako je prema prikazanoj igri rezultat bitno previsok, no pobjeda momčadi Roberta Jarnija zaslužena je. Bijeli su u početnoj fazi utakmice poveli sa 2:0, golovima Vojkovića i Lučića. Udinese je u jednom trenutku uspio smanjiti na 2:1, a za Hajduk su tada zabili Vojković, Prskalo i Pašalić.

Za Hajduk je zaigrao i rođak Bjelokošćanina Kouassija koji je stigao na probu u Hajduk i nije loš, no zadnji vezni ipak nije tako dobar kao već etablirani igrač Hajduka. A kako igraju "bili tići" pogledao je i trener prve momčadi Hajduka Igor Tudor.

Nakon utakmice trener juniora Hajduka preselio se na tribine i pogledao kako igra Dinamo pridruživši se plejadi trenera, bivših i sadašnjih igrača (Tudor, Šušak, Lončarević, Novoselac, R. Ferenčina, Brnas, Krznar, Halilović, N. Pralija, Čedo Jovičević, Bazić, Z. Cvetković, Ivković, Butina, Jeličić...).

Tko je otišao nakon prvog poluvremena utakmice u kojoj je igrao Dinamo, otišao je razočaran. Plavi su bili anemični, a Valencia razigrana i mnogo bolja. Nakon prvih 40 minuta vodila je sa 2:0. Dinamo ima sreću što je vratar Miškić izvadio par 'zicera'.

Tko zna što je svojim dečkima u svlačionici izgovorio Igor Cvitanović, ali u nastavak igre ušla je sasvim drukčija momčad. Brzo su plavi zabili dva gola (Tibor Halilović i Šunjić) pa onda i poveli nakon sjajno bačenog auta Bartoleca u petarac. Strijelac je bio Kolar. Za konačnih 4:2 zabio je Petar Mamić. Zaiskrilo je na kraju, bilo je i grubosti (crveni karton igraču Valencije), naguravanja. Nakon svega viđenoga, isplatilo se biti na Hitrec-Kacianu, a tako će vjerojatno biti i u subotu kad su izravne borbe za pozicije u skupini. Dinamu je dovoljan i bod protiv jakog danskog Aarhusa za ulazak u finale.

Rezultati drugog kola – skupina A: Aarhus – Galatasaray 3:1, Dinamo – Valencia 4:2; skupina B: Hajduk – Udinese 5:1, Porto – Zenit 4:0.

Raspored trećeg kola – skupina A: Galatasaray – Valencia (9.30), Dinamo – Aarhus (16.30) – skupina B: Porto – Udinese (11.15), Hajduk – Zenit (18.15).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije